Kennisdelings programma ‘transitie naar regeneratieve landbouw (POP3+)’

Er is een POP3 project gestart voor kennisdeling in regeneratieve landbouw tot aan realisatie voor Agroforestry in Utrecht. Regeneratieve landbouw, je hoort het overal, maar wat is dat nou? En wat kan het voor jou en jouw bedrijfsmodel betekenen? Wil je daar antwoord op hebben, doe dan mee het driejarige programma, waarbij je samen met professionals stapsgewijs toewerkt naar een plan van aanpak dat aansluit op jouw bedrijfsmodel.

Meer weten? Neem contact op. 

Onderstaand vind je meer informatie, maar daarnaast leggen we je graag alles uit over het programma en zijn uiteraard nieuwsgierig naar jou bedrijfsvoering en situatie. Zo kunnen we persoonlijke advies geven of dit onderwerp goed bij je aan kan sluiten. Neem daarom gerust contact op, we horen graag van je. 

Het moet kunnen… om regeneratief én financieel gezond te boeren!

Om dat te bewijzen zijn we in 2020 begonnen met de ontwikkeling van Regeneratieve Boerderij Schevichoven. Eén van de doelstellingen is om onze kennis over het opzetten van een rendabele regeneratieve boerderij te delen en daarmee anderen te enthousiasmeren. 

Om dit mogelijk te maken is er een driejarig programma ontwikkeld. Het doel van dit programma is kennis maken met regeneratieve landouw en andere relevante onderwerpen om vervolgens in samenwerking met professionals een plan van aanpak op te stellen dat aansluit op het bedrijfsmodel.

Hoe ziet dat eruit?

Voor wie is het programma? 

Alle agrarische ondernemers in de provincie Utrecht* die willen onderzoeken wat regeneratieve landbouw voor je kan betekenen en hoe jouw (rendabele) regeneratieve bedrijfsmodel eruit zou kunnen zien.

Kosten

Dit programma wordt ondersteund met een financiële bijdrage van de EU en de provincie Utrecht. Dit betekent dat we het gehele programma met een waarde van ca € 8000,- ex BTW kunnen aanbieden voor € 825,- ex BTW. Je betaalt per jaar van deelname; deze bedragen zijn als volgt opgebouwd:

Jaar 1: € 250,- ex BTW
Jaar 2: € 275,- ex BTW
Jaar 3: € 300,- ex BTW

Het programma

Jaar 1: Wat is regeneratieve landbouw en is het iets voor jou en je bedrijf? Tijdens dit jaar krijg je een antwoord op deze vraag door een viertal informatieve en interactieve bijeenkomsten en een excursie. Tijdsbesteding: 4 dagdelen van 4 uur + 1 dag excursie.

Jaar 2: Je wil door, maar hoe pak ik het aan? Om tot een plan van aanpak te komen zijn er vier themabijeenkomsten, een excursie naar twee bedrijven in transitie en bieden we ondersteuning bij het schrijven van het plan. Tijdsbesteding: 4 dagdelen van 4 uur + 1 dag excursie + 10 uur individuele begeleiding.

Jaar 3: Plan van aanpak is gereed en nu? Professionals bieden in deze fase hele praktische individuele ondersteuning om het plan van aanpak in de praktijk te brengen. Tijdsbesteding: 20 uur individuele begeleiding + eigen tijd die je nodig hebt om te starten.

Je kan na ieder jaar beslissen of je doorgaat naar het volgende jaar.

Ik wil mij aanmelden 

Data en inschrijving 

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent om deel te nemen aan het Kennisdelings Programma Regeneratieve Landbouw (POP3+)!
Zie hieronder voor de data en tijden van de groepen.
Heb je vragen laat het ons weten via info@boeren-bos.nl.

Groep 1b

Dinsdagochtend 09:00 – 13:00: 20 september, 18 oktober, 29 november, 17 januari (datum excursie nog te bepalen)

Groep 2b
Donderdagochtend 09:00 – 13:00 : 22 september, 20 oktober, 1 december, 19 januari (datum excursie nog te bepalen)

Inschrijfformulier

9 + 3 =

Neem contact op, we helpen u graag op weg. 

Neem contact op voor vragen, over aanvragen, advies, onderzoek of media aandacht. BoerenBos helpt u graag op weg, of brengt je in connectie met de desbetreffende, zodat we samen de omschakeling naar duurzame landbouw kunnen maken. Benieuwd naar het verhaal achter BoerenBos? Zie hier ons verhaal. Of wil je meer weten hoe we dit doen? Zie dan hier onze service. Momenteel zijn we bezig met een project genaamd “Agroforestry Utrecht”, wil je meedoen, vul dan het bovenstaande formulier in. Wil je meer leren over Agroforestry? Zie hier een uitgebreide pagina van de WUR. 

Schrijf je in om op de hoogte te blijven

Meld je aan om op de hoogte te blijven omtrent duurzame landbouw bij jou in de buurt. Hierbij zal BoerenBos je benaderen wanneer er een collectief gestart wordt waarvoor jij je kan aanmelden. Ook delen we onze succesverhalen wat inspiratie kan zijn voor jouw organisatie.

6 + 8 =