21 augustus – Excursie agroforestry Utrecht

Datum: 21 augustus
Tijdstip: 9:30-13:00u, lunch start om 13:00u
Startlocatie: Boerderij tussen de Hagen, Hessenweg 82, (navigatie op 84) Stoutenburg
Kosten: Gratis, inclusief lunch
Doelgroep: Agrariërs

Benieuwd hoe agroforestry er in de praktijk uit kan zien op diverse bedrijven? Tijdens deze excursie stellen 3 boeren in Stoutenburg die recent gestart zijn met agroforestry hun deuren voor ons open.

Laat je inspireren door de verschillende toepassingen van agroforestry, leer van de ervaringen van de boeren en kom in contact met andere geïnteresseerden. De groep bestaat uit twee melkveehouders en een vleesveehouder met zorgtak. Een diverse groep met elk hun eigen ontwerp en uitgangspunten. Deze lessen zijn enorm waardevol als vertrekpunt voor jouw eigen systeem. De belangrijkste les van boeren die al bezig zijn met agroforestry is: “Bezoek andere plekken om ervaring op te doen en laat je informeren.” Deze ochtend biedt ook een mooie gelegenheid om in contact te komen met andere geïnteresseerden.

Het bijzondere is dat al deze boeren op een steenworp afstand van elkaar liggen, waardoor we ze gemakkelijk kunnen bezoeken.

 

Programma

9:30u – Ontvangst op boerderij Tussen de Hagen door Ron van Zandbrink. Ron is biologisch melkveehouder en bedrijfsleider van boerderij Tussen de Hagen. Sinds 2018 is Tussen de Hagen meer dan alleen een melkveebedrijf en wordt er ook agroforestry toegepast.

10:00u – Rondleiding over boerderij Tussen de Hagen

11:00u – Rondleiding door Annelieke Overgoor over hun bedrijf  Oogst van Eigen Erf. Familie Overgoor is door deelname aan het pilotproject agroforestry gestart met agroforestry op hun bedrijf om zo naar de toekomst toe een brede basis te hebben voor hun melkveebedrijf.

12:10u – Rondleiding over zorgboerderij Blommendal. Hier is ook vorig jaar gestart met agroforestry via het pilotproject agroforestry vanwege de mogelijkheid die dit biedt voor het verhogen van biodiversiteit en de nieuwe producten die verkocht kunnen worden in hun eigen winkel.

13:00u – lunch op zorgboerderij Blommendal. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

 

Aanmelding

Je kunt je aanmelden via dit formulier. We horen graag het aantal personen waarmee je komt, inclusief namen, e-mailadressen en bedrijfsnaam of organisatie. 

 

Let op; verplaatsing tussen verschillende locaties gaat per eigen vervoer! Dit is in totaal 2,5km. 

Schrijf je in voor updates over Agroforestry van Boerenbos

Interesse in agroforestry en hoe het toegepast wordt in Nederland? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. We delen regelmatig inzichten, nieuwtjes en praktische tips. Blijf op de hoogte van wat er speelt binnen duurzame landbouwpraktijken.

Agroforestry

BoerenBos: dé kartrekker en coördinator voor agroforestry in Utrecht. Verenig landbouw met natuur voor een bloeiend, duurzaam landschap. 

Updates

Jaarprogramma Agroforestry

Nieuwe bedrijfsplannen agroforestry

Startbijeenkomst Agroforestry Utrecht

Afronding pilotproject Utrecht

Eerste aanplant agroforesrty pilot

BoerenBos

info@boeren-bos.nl

+31 0 6 28345010

Natriumweg 2b,

3812 PV, Amersfoort

© 2024 Boerenbos adviesbureau. Alle rechten voorbehouden.