Aanmelden Agroforestry

Overweeg je een transitie naar duurzame landbouw? Met agroforestry kies je voor een robuust en productief systeem dat niet alleen de effecten van klimaatverandering kan weerstaan, maar ook diverse waardevolle ecosysteemdiensten levert. Dit systeem, internationaal erkend voor zijn ecologische en economische voordelen, vertegenwoordigt een toekomstbestendige benadering van landbouw.

Door je aan te melden voor agroforestry, zet je een belangrijke stap naar een duurzamere en veerkrachtige landbouwtoekomst. Het is tijd om te investeren in een aanpak die zowel het milieu als je bedrijf ten goede komt. Aanmelden voor agroforestry is de sleutel tot die verandering.

Samen bouwen aan een duurzaam landbouwsysteem: meld je aan.

In Utrecht combineren we landbouw en innovatie om boeren te ondersteunen in hun transitie naar agroforestry. Dit duurzame systeem balanceert economische groei met ecologie. Als coördinator verbinden we boeren met een uitgebreid netwerk van experts en partners. Samen streven we naar een toekomst waarin landbouw en natuur harmonieus samenwerken. Word deel van deze transitie, vergroot je kennis en draag bij aan een duurzamere toekomst. Meld je aan.

Samen Agroforestry

Aanmelden voor agroforestry: uw coördinator in Utrecht met connecties in Gelderland.

Benieuwd naar agroforestry? Vanuit onze coördinatorrol in de provincie Utrecht zijn we het meest actief in deze regio. Echter, onze grensoverschrijdende aanpak zorgt ervoor dat we ook een sterk netwerk hebben opgebouwd in Gelderland. Onze verbindende rol is essentieel om kennis en ervaringen van experts op een kostenefficiënte wijze te delen. In samenwerking met provincies, LTO-noord, LaMi en AgroLoket vormen wij een aanvulling op deze organisaties, met een focus op ondersteuning en realisatie van agroforestry initiatieven. Samenwerking staat centraal, niet concurrentie. Dit biedt boeren een stevige basis, van kennisdeling tot implementatie. Dankzij onze nauwe banden met de Food Valley kunnen we optimaal gebruik maken van deze connecties.

Ons netwerk versterkt elkaar, maar met behoud van persoonlijk advies. Dankzij de omvang van onze groep profiteer je van gedeelde kennis, een sterker verdienmodel en een gemeenschappelijke leerervaring. Geïnteresseerd in alles wat agroforestry te bieden heeft, van inzicht tot uitvoering? Meld je hieronder aan voor ons netwerk.

aanmelden agroforestry

Drie vormen van agroforestry van Boerenbos - voedselbossen, strokenteelt en boomweide, vergeleken met natuurlijk bos, akkers en graslanden. De verschillende vormen van landbouw

Aanmelden Agroforestry

Jong plantje symbool voor de start van agroforestry in Provincie Utrecht.

Onze rol in Utrecht en Gelderland 

Verbonden door passie: enthousiasmeren en informeren over agroforestry in het hart van Nederland.

Gevestigd in oost-Utrecht is Boerenbos actief als coördinator van het Agroforestry Netwerk Utrecht. Deze positie, verankerd door samenwerkingen met provinciale netwerkenVanuit passie werken we hieraan, gesteund door de Provincie Utrecht, focust op de transitie van boeren naar duurzame agroforestry. Door onze centrale ligging en samenwerkingen, zijn we niet enkel in Utrecht, maar ook in verbinding met het Agroforestry Netwerk Gelderland. Deze samenwerkingen zorgen voor kennisuitwisseling, vooral met gebieden grenzend aan de westzijde van Gelderland.

Binnen het netwerk ligt de missie helder: het ondersteunen en begeleiden van boeren in hun overgang naar agroforestry. Het uiteindelijke doel is een duurzame, veerkrachtige landbouw voor de toekomst. Dus of je nu in Utrecht of Gelderland gevestigd bent, Boerenbos staat klaar voor advies en ondersteuning in agroforestry. Hieronder zie je een video van de aanplant bij een van de boeren in het pilotproject in provincie Utrecht. Laat je inspireren en bekijk onze video.

Agroforestry Utrecht

Agroforestry Gelderland

Schrijf je in voor updates over Agroforestry van Boerenbos

Interesse in agroforestry en hoe het toegepast wordt in Nederland? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. We delen regelmatig inzichten, nieuwtjes en praktische tips. Blijf op de hoogte van wat er speelt binnen duurzame landbouwpraktijken.

Agroforestry

Boerenbos: dé kartrekker en coördinator voor agroforestry in Utrecht. Verenig landbouw met natuur voor een bloeiend, duurzaam landschap. 

Updates

Agroforesty netwerk utrecht

Hoe begin je met agroforestry

BoerenBos

info@boeren-bos.nl

+31 0 6 28345010

Natriumweg 2b,

3812 PV, Amersfoort

© 2023 Boerenbos adviesbureau. Alle rechten voorbehouden.