Volg de laatste updates van agroforestry

Ontdek de nieuwste ontwikkelingen in agroforestry, relevant voor zowel de provincie Utrecht als heel Nederland. Van landelijke richtlijnen tot lokale initiatieven, blijf op de hoogte van duurzame landbouwpraktijken. Of je nu in Utrecht boert of elders, deze updates hebben mogelijk invloed op jouw landbouwactiviteiten. Blijf geïnformeerd over de laatste updates van agroforestry. 

Jaarprogramma Agroforestry Netwerk Utrecht

Zie hier de bijeenkomsten van agroforestry in Utrecht van 2024 tot begin 2025.

Start Bedrijfsplannen

We zijn met 20 nieuwe plannen gestart.

Startbijeenkomst agroforestry

29 februari 2024 is de officiële start geweest.

Afronding pilotproject agroforestry

9 pionier boeren hebben een plan en zijn aangeplant.

Eerste aanplant van pilot is gerealiseerd

In Soest-Baarn is de eerste aanplant gerealiseerd.

Meer weten over agroforestry?

Volg de laatste updates van agroforestry en kom op bezoek.

Agroforestry groeit snel en informatie is wijd verspreid. Agroforestry Netwerk Nederland biedt een uitgebreide kennisbank voor iedereen die meer wil leren. Voor persoonlijke vragen staan we klaar; neem contact op met coördinator Bram op 06-28345010, of stuur een mail. We helpen je graag verder! 

Want wat is agroforestry? Agroforestry combineert bomen en struiken met gewassen en/of vee in een complementair systeem. Het gaat verder dan alleen bomen tussen gewassen planten; het is een wetenschappelijk onderbouwde methode die gebruik maakt van de samenwerking tussen verschillende plantsoorten. Er zijn meerdere benaderingen, zoals silvopasture, alley cropping en boslandbouw. Agroforestry biedt aanpasbare en veelzijdige oplossingen voor uiteenlopende landbouwscenario’s.

Wat is agroforestry? Diagram dat de diverse vormen van agroforestry toont, zoals silvopasture, alley cropping en boslandbouw, met illustraties van gewassen en bomen die harmonieus samenwerken. Volg de laatste updates van agroforestry.

Schrijf je in voor updates over Agroforestry van BoerenBos

Interesse in agroforestry en hoe het toegepast wordt in Nederland? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. We delen regelmatig inzichten, nieuwtjes en praktische tips. 

Agroforestry

BoerenBos: dé kartrekker en coördinator voor agroforestry in Utrecht. Verenig landbouw met natuur voor een bloeiend, duurzaam landschap. 

Updates

Jaarprogramma Agroforestry

Nieuwe bedrijfsplannen agroforestry

Startbijeenkomst Agroforestry Utrecht

Afronding pilotproject Utrecht

Eerste aanplant agroforesrty pilot

BoerenBos

info@boeren-bos.nl

+31 0 6 28345010

Natriumweg 2b,

3812 PV, Amersfoort

© 2024 Boerenbos adviesbureau. Alle rechten voorbehouden.