Startbijeenkomst Agroforestry

29 februari

19/04/2024

Terugblik op startbijeenkomst agroforestry 29 februari van het Agroforestry Netwerk Utrecht

Enkele weken geleden vond de inspirerende startbijeenkomst van het Agroforestry Netwerk Utrecht plaats. De startbijeenkomst Agroforestry op 29 februari. Ondanks de regen was het een geslaagde dag vol waardevolle inzichten en nieuwe ideeën. Hieronder volgt een korte terugblik met de belangrijkste informatie en bevindingen van deze bijeenkomst.

De ochtend begon met motiverende praktijkverhalen van waaronder drie boeren, waarna de deelnemers van bijeenkomst in twee groepen werden verdeeld:

1. Presentatie over Agroforestry door Piet Rombouts:
Piet Rombouts gaf een boeiende presentatie over de diverse vormen van agroforestry en de functies van bomen binnen agrarische bedrijven. Deze presentatie biedt een schat aan informatie en kan [hier gedownload worden].

2. Interactieve Werksessie met Bram Wendel:
De andere groep nam deel aan een interactieve werksessie onder leiding van Bram Wendel. Centraal stonden vragen als:
– Wat zijn de belangrijkste lessen tot dusver?
– Wat zijn de verwachtingen van het netwerk?
– Wat zijn de wensen voor het komende jaar?

De antwoorden en inzichten uit deze werksessie zijn [hier terug te vinden]. Een van de belangrijkste conclusies uit de werksessie was de sterke behoefte onder agrariërs aan kennisuitwisseling. Om deze behoefte te vervullen, starten we een studiegroep waar verschillende thema’s besproken kunnen worden en samenwerking wordt gestimuleerd.

Geïnteresseerd in deelname aan deze studiegroep? Vul dan deze enquête in om je wensen en ideeën te delen of meld je aan voor het netwerk.

Met deze terugblik willen we iedereen nogmaals bedanken voor hun aanwezigheid en bijdrage aan een succesvolle startbijeenkomst. Blijf op de hoogte van toekomstige evenementen en nieuws via onze website en meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief.

Schrijf je in voor updates over Agroforestry van BoerenBos

Interesse in agroforestry en hoe het toegepast wordt in Nederland? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. We delen regelmatig inzichten, nieuwtjes en praktische tips. 

Agroforestry

BoerenBos: dé kartrekker en coördinator voor agroforestry in Utrecht. Verenig landbouw met natuur voor een bloeiend, duurzaam landschap. 

Updates

Jaarprogramma Agroforestry

Nieuwe bedrijfsplannen agroforestry

Startbijeenkomst Agroforestry Utrecht

Afronding pilotproject Utrecht

Eerste aanplant agroforesrty pilot

BoerenBos

info@boeren-bos.nl

+31 0 6 28345010

Natriumweg 2b,

3812 PV, Amersfoort

© 2024 Boerenbos adviesbureau. Alle rechten voorbehouden.