27 september – Introductie agroforestry Montfoort

Datum: 27 september

Tijdstip: 10:00-12:30 (inloop vanaf 9:45)

Locatie: Blokland 8, Montfoort

Kosten: Gratis

Doelgroep: Agrariërs

Onderwerpen: Onderzoek en resultaten, wet- en regelgeving, voederhagen in veenweidegebied, betrekken van burgers en bedrijven

Programma

Ben je nieuwsgierig naar wat agroforestry precies inhoudt en of dit mogelijkheden voor jouw bedrijf zou kunnen bieden? Op 27 september vertellen we je hier graag meer over en nemen we je mee in een introductie in agroforestry op boerderij Bloemenweidemelk in Montfoort. Hiermee sluit de inhoud van het programma aan bij bedrijfsvoering op klei- en veengrond en uitdagingen bij agroforestry in open landschap.

In 2021 is Ramona Schalkwijk, melkveehoudster en bedrijfsleidster van Bloemenweidemelk,  gestart met de aanplant van notenbomen, bessenstruiken en voederbomen als natuurlijke apotheek voor de koeien en ter bevordering van de biodiversiteit. Afgelopen jaar is ze door een nieuwe aanvraag gestart met uitbreiding van agroforestry op het bedrijf en zijn er nieuwe stukken aangeplant!

      • We bespreken de resultaten van het agroforestry in Utrecht en introduceren het Agroforestry Netwerk Utrecht;
      • Landschapsdeskundige Klaas-Hemke van Meekeren (Polderprof) zal ons meer vertellen over het aanplanten van voederhagen in het veenweidegebied op beleidsniveau;
      • Ramona deelt haar ervaringen met agroforestry en hoe zij burgers en bedrijven betrekt bij haar bedrijf. Zo is het eerste “Broodje Utrecht” belegd met Bloemenweide Brie afkomstig van het bedrijf van Ramona! Ook geeft ze een rondleiding over het bedrijf.

Deze ochtend biedt ook een mooie gelegenheid om in contact te komen met andere geïnteresseerde agrariërs.

Schrijf je in voor updates over Agroforestry van Boerenbos

Interesse in agroforestry en hoe het toegepast wordt in Nederland? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. We delen regelmatig inzichten, nieuwtjes en praktische tips. Blijf op de hoogte van wat er speelt binnen duurzame landbouwpraktijken.

Agroforestry

BoerenBos: dé kartrekker en coördinator voor agroforestry in Utrecht. Verenig landbouw met natuur voor een bloeiend, duurzaam landschap. 

Updates

Jaarprogramma Agroforestry

Nieuwe bedrijfsplannen agroforestry

Startbijeenkomst Agroforestry Utrecht

Afronding pilotproject Utrecht

Eerste aanplant agroforesrty pilot

BoerenBos

info@boeren-bos.nl

+31 0 6 28345010

Natriumweg 2b,

3812 PV, Amersfoort

© 2024 Boerenbos adviesbureau. Alle rechten voorbehouden.